• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13035 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 10:31 sön 22 apr 2018

Vad vi utlandssvenskar saknar mest från Sverige

Publicerat 13 november 2017 18:20 av Patrick
 1. Vår kollektivtrafik är gjord för FOLKSaknar OLW, ICA, Hemmakväll, både svenskars och Stockholms renlighet, kommunaltrafik som inte gjordes för dvärgar på 80-talet samt bra temperatur och tryck i vattnet. /Stockholmare i Prag2. Svenskar är helt enkelt bättre på att ORGANISERA sig än utlandetHusman. Finns inget bättre i livet än köttkorv med dillstuvad potatis och pepparrotssås.
det och den undermedvetna tendensen att bilda kö istället för starkast först.3. Svensk korv ägerIsterband och falukorv! England har sina goda korvar, men de svenska originalen slår allt.

ANNONS:

Saknar också det mjuka kranvattnet.4. Vi är några riktiga mönstermedborgareMat Dryck: Grönsaker, Fiskpinnar, Falukorv, Leverpastej, kranvatten, Loka/Ramlösa, Ost. Övrigt: Uppfostran och normalt jävla beteende.5. Våra kablar äger... tydligenInte utlandssvensk, men... nedgrävda telefon- och elkablar. I utlandet är det väldigt vanligt med el- och telefonledningar kors och tvärs mitt inne i stan. Ser förjävligt ut och inte direkt säkert heller.6. Svenskt bröd är av yttersta världsklassStockholmare i Belgium: Surdegsbröd! Limpa! Rågbröd!!!7. Svensk sommar kan man tydligen sakna...Den svenska sommaren. 40 grader i två veckor är lite väl.8. Ostbågar är gott och det här är fint!9. Receptet på lycka nedanNyponsoppa, prästost och dillchips 10. Har du prövat att tugga tuggummi? Funkar inteSaltlakrits, OLW ostbågar, Extra Eucalyptus och kebabpizza.11. Utlandet måste verkligen ta tag i städningenHar bott utomlands, saknade renligheten. Det kan låte dumt men jag tänker på vägar och trottoarer utan hål, rena husfasader och knappt något skräp på gatan. Dessutom våran lokaltrafik.12. Tiden är inne för oss att uppskatta vår syltSill, chips, ostbågar, kakor utöver Oreos, falukorv, kaviar och sylt som inte har konsistensen av murbruk.
Felix rårörda lingon kan jag som tur är hitta i vanlig livsmedelsbutik. Hälsningar, Florida-man.13. Har ni sett danskarnas hår? Aldrig rentVettigt vattentryck i kranar/duschar etc.
Det tycker jag man saknar så fort man passerat Öresundsbron.14. TROCADERO!Bregott, kranvatten som inte är chock-klorerat, Trocadero!15. Faktiskt gött att de flesta av oss är 100 procent inte rasisterMinns att jag i mina nio månader utomlands saknade vatten som inte smakade konstigt. Saknade falukorv och rårörda lingon. Saknade (relativt) bra internetuppkoppling till (relativt) bra pris. Saknade att gemene man och kvinna inte var lite smått rasistisk och homofobisk. Saknade en väl utvecklad infrastruktur och ett samhälle som rullade på smidigt.Skärmavbild-2014-05-26-kl.-17.12.1316. FALUKORV sm_profil_mat_med_teman_v49_-lskade_falukorv17. Max är alltså INTE DUMT när man tänker efterKexchoklad, Max, stora skogar, och riktig snö. (Bor i Tyskland)1200px-Max_Hammarby_sjöstad_201218. Kan någon förklara varför ingen förutom oss använder osthyveln?Jag kan sakna plockgodis till och från. Det finns plockgodis här i Kanada men det är inte samma sak som att traska in på Hemmakväll för att köpa lite godis och komma fram till kassan och skämmas över 72kr lösgodis. Och vettig ost. Jag tog med mig min osthyvel men har inte hyvlat ost sedan jag landade för över tre och ett halvt år sedan.Skärmavbild19. Hazzelnötter 4810120. Ett värdigt jävla liv är ovanligt utomlands (framför allt i Japan)Bodde i Japan i 5 år. Förutom familj och maten så saknade man väl arbetsmiljön mest. Att kunna gå upp kl 6, chilla till 6.45 för att cykla till jobbet och börja 7, och avsluta dagen klockan 16. Så himla skönt att kunna ha tid för att åka och handla, eller göra något på fritiden.
Där borta åkte man hemifrån kl 8 för att vara framme 9, sen jobba till 19-20 och vara hemma 20-21, hela dagen är slut.
Jag saknade helt enkelt att kunna leva normalt.tenor21. Vårt SNUTKAFFE är bästKaffe. Ja jag vet, svensk kaffe-grejen är en klyscha, men känns som när man går till ett vanligt café som inte är Starbucks så är folk helt inkompetenta på att göra en ordentlig kopp svart kaffe. Exkluderar dock Italien och Turkiet från detta klagomål då de knäcker oss på den punkten.

ANNONS:

Sök medlemmar

Sök medlemmar

ANNONS:

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

ANNONS:

Sök på sajten

ANNONS:

Sök jobb över hela världen

ANNONS: