• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13035 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 10:16 sön 22 apr 2018

Barn

Här hittar du en massa länkar till bra Internetsidor för barn. Nedan kan du läsa lite om varje sida. Klicka på den röda länken för att komma till sidan.

ANNONS:

Har du några bra länktips får du väldigt gärna maila dem till oss.
Barnens Bokklubb
Barnens Bokklubb har medlemmar över hela världen. Ett medlemskap i Barnens Bokklubb ger dig tillgång till ett stort utbud av svenska barnböcker av hög kvalité och håller dig löpande uppdaterad om nyutkomna böcker. Varje månad får du ett erbjudande om månadens bok som är noga utvald att passa barnets ålder. Vill du ha boken så beställer du enkelt via webb.
www.barnensbokklubb.se
Barnsemester.se
Det här är en gratissajt om allt familjekul i Sverige. Nu behöver du inte längre leta runt på internet, här finns allt kul samlat på ett enda ställe på nätet. Du får se betyg, bilder, tips, priser, öppettider och allt du behöver veta för att planera en toppensemester i Sverige.
www.barnsemester.se
Allt för alla på Svt
Det finns så fantastiskt mycket att se och uppleva på Svt:s barnsajt. Massor av spel, pyssel, filmer och musik i en enkel och barnvänlig form, men samtidigt av högsta kvalitet. Här finns skoj för alla åldrar. Svt:s barnsajt är helt enkelt underbar, här kan till och med en vuxen bli som barn på nytt.
www.svt.se
En massa lattjo lajban
Hos Tobbe och Carro i Kojan väntar mängder av sköna upptåg. Rummel och Rabalder är där förstås och Nicke och Nilla och Professorn och alla de andra. Lattjo Lajban-sajten är supersnygg, proppfull med skoj och enkel att använda även för de allra minsta surfarna.
www.tv4.se
Ljud är bäst i radio
Barnradion har en fin sajt med mycket innehåll. Här kan du förstås lyssna på barnprogram, men också pyssla, måla och spela spel i Sagoskogen där Radioapan bor.
www.sr.se
Full fart med Stig
På Kanal 5:s barnsajt Junior möts du av den lille brandgule bakterieliknande krabaten Stig och i hans sällskap finns mycket att uppleva. Främst är det de häftiga och snygga spelen som lockar, som Hagelbrakaren, Skateboard och Ufolander. Det går också att pyssla och ladda hem fina skrivbordsbilder.
www.kanal5.se
Bamse - en pigg 30-åring
Världens starkaste björn har en välfylld sajt med massor av roliga spel och kluriga pyssel. Du kan skicka Bamse-vykort, läsa allt om figurerna i Bamses värld och ställa frågor till Skalman. Den som vill ha brevvänner kan få hjälp att hitta sådana här. För oss äldre är Bamsesajten en riktig nostalgiupplevelse.
www.bamse.net
Astrid Lindgren - Hela världens sagofé
Hon hann med en hel del under sina 94 levnadsår, vår älskade Astrid Lindgren. Allt om henne själv och hennes många figurer, Karlsson, Pippi, Emil m.fl. finns på den fina sajten som bär hennes namn. Här finns också en del pyssel, många ljudklipp och möjlighet att hälsa på både i Katthult och på Junibacken.
www.astridlindgren.se
Kamratposten
Kamratposten är Sveriges största tidning för barn och unga och har som sig bör en riktigt bra sajt med både skoj och allvar. På Flams & Spel finns roliga historier, serier och ett spel. Under Kropp & Knopp kan man läsa och ställa frågor om sådant som är lite pinsamt att prata om med mamma och pappa. Sajten vänder sig till samma målgrupp som tidningen, alltså de som är tillräckligt gamla för att läsa själva.
www.kamratposten.nu
Sune och Bert - Tack och hej, nätpastej!
Sören och Anders ligger bakom de omåttligt populära böckerna om Sune, men även om Bert, Tuva-Lisa, Storasyster och Lillebror som är på bilden ovan. På killarnas sajt kan du läsa om figurerna, lyssna på roliga låtar och vara med i tävlingar. Det allra roligaste är sagogeneratorn som hjälper dig att skriva en garanterat helknäpp saga.
www.soren-anders.se
Alfons Åberg
Allas vår kära Alfons Åberg egen hemsida. Läs och lyssna på böckerna om Alfons. Möt alla hans vänner och läs om Alfons familj, var han bor, om hans dagis, ja här hittar du allt om Alfons för detta är Alfons egen hemsida!
www.alfons.se
Udda figurer hos Jonas
Jonas Olssons barnsajt är både proffsig och snygg. Och kul! Här finns en toppenbra länksamling och spel och pyssel i överflöd. Räkna tennisbollar med den hårfagre Bruno Borg, flyg till Vise Viktor på Matematikön eller besök vikingen Harald Strumpläst.
www.j-online.nu/barnsajt
BRIS - När ingen annan lyssnar
Barn kan också ha problem. Ibland är det problem som inte föräldrar förstår, ibland är det föräldrarna som är problemet. Bris prisbelönta sajt är en oas för alla barn som behöver någon att prata med, det är lätt att få kontakt och det går att vara helt anonym. Mejla en vuxen eller skapa en egen Mumla och diskutera och chatta med andra. I Mumland är inget barn ensamt.
www.bris.se
Gåtor
Gillar du att lösa gåtor, då är detta en bra sajt för dig. 100-tals gåtor med svar.
http://hemsidor.torget.se
Busiga lekar och länkar
Busungar är en jättebra startpunkt för unga surfare och deras föräldrar. Förutom mängder av länkar till barnvänliga sajter finns här spel, bus, knep och knåp, tävlingar och boktips. Mamma och pappa har en egen avdelning med länkar till bra föräldrasajter.
www.busungar.com
Cartoon Network
Här finns flera supersnygga flash-spel och annat skoj, allt uppbyggt kring kanalens stjärnor Powerpuffpinglorna, Scooby Doo och de oefterhärmliga Cow and Chicken.
se.cartoonnetwork.nu
Ska du ha kalas?
Ska du ha kalas? Det är den bästa kalaswebbsidan du kan tänka dig! Här får du tips på olika lekar, tema på kalaset och massor av recept på godis. Här finns det mesta, det du inte hittar på den här sidan kanske du hittar på länken nedan.
www.kalastips.com
Kalle Ankas och hans vänners hemsida
Här hittar du allt om Kalle och hans vänner! Disney.se är Disneys svenska webbsida. Skicka vykort, spela spel, ladda ner bilder, läs om nya filmer och mycket mer. Allt som du kan tänka dig som kommer från Walt Disney hittar du här!
www.disney.se
Barnfamiljen.com
Här har alla barn sin alldeles egna hörna. Här kan du spela spel, lyssna på sagor, rim och ramsor, sånger eller lära dig några lekar, få tips inför kalaset m.m.
www.barnfamiljen.com
Knep och knåp och barnkorsord
Gillar du att lösa korsord? Här kan du göra det om du vill. Bor du utomlands är det ju perfekt för dig! Klarar du av att lösa och göra korsord på svenska håller du ju din svenska i trim. Tävla med mamma och pappa om vem som löser korsordet snabbast!
members.chello.se/staalberg/puzzle.htm
Barnkorsord
Mycket bra sajt med massor av barnkorsord som du löser direkt på sajten.
www.dali-x.se/barnens_sida.htm

ANNONS:

Sök medlemmar

Sök medlemmar

ANNONS:

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

ANNONS:

Sök på sajten

ANNONS:

Sök jobb över hela världen

ANNONS: