• 19 år på internet 1999 - 2018 med 13035 aktiva medlemmar i 166 länder
  • svensk tid 10:24 sön 22 apr 2018

Om sajten

OM UTLANDSSVENSKAR.COM

Utlandssvenskar.com är en sajt för nätverkan mellan svensktalande personer som i första bor eller reser under längre tid i utlandet. Sajten lanserades första gången den 22 augusti 1999 och därefter har tre st helt nya plattformar lanserat, 2001, 2006 och nu 2010. Utlandssvenskar har förvandlats från en liten klubb för utlandssvenskar 1999 till en plats på internet för nätverkan mellan personer som planerar att flytta utomlands och vill ha tips och hjälp, långtidsresenärer som vill träffa svenskar boendes i dem länder dem besöker, men framför allt svenskar som söker andra svenskar på dem platser i världen där de bor. På Utlandssvenskar.com har personer träffats och fått jobb, bildat företag och t o m gift sig.

Innehållet på sajten kommer huvudsakligen från medlemmarna själva som skriver på sajten, laddar upp filmer, foton etc. Här hittar man all möjlig information om hur det är att som svensk leva i olika länder, resetips, flytthjälp men också kåserier, poesi, recept och annat som medlemmarna väljer att lägga upp på sajten. Utlandssvenskar.com bygger på att besökarna själva söker det de letar efter med t ex hjälp av en avancerad sökmotor. Om man vill flytta till Kenya kan man enkelt söka på landet Kenya i en rullgardinsmeny eller så kan man fritextsöka och t ex skriva ”flytt Kenya” och så får man upp en lista med resultat. Man kan också söka efter en speciell medlem eller generellt på medlemmar i ett visst land. 

”Till skillnad från andra sociala nätverk på Internet, där man oftas nätverkar med befintliga vänner så hittar man nya vänner med liknande intressen t ex en plats i världen eller andra intressen t ex matlagning, fotboll, läsning etc. Det som svetsar samman medlemmarna, oavsett intresse är att nästan alla bor, har bott eller vill bo utomlands och dessutom har man aktivt sökt sig till ett socialt nätverk för likasinnade. Det spelar egentligen ingen roll vilken bakgrund man har, som utlandssvensk känner man en stor gemmenskap med andra utlandssvenskar. Det känns nästan om om alla vi utlandssvenskar växte upp i samma lilla by i Sverige där alla känner alla”. - säger Patrick Brodin en av grundarna av Utlandssvenskar.com 

Målet med Utlandssvenskar.com är att vara trevlig, aktuell och informativ nyhetssajt för svensktalande personer som har bott, bor eller vill flytta utomlands, men också för personer som reser ofta eller under längre peridoer. Här ska dessa genom nätverkan hitta information och nya vänner runt omkring i världen. Nätverkande ska vara lätt så att man enkelt hittar det man söker.Sajten ska vara trevlig att besöka med många bilder och videoklipp. Medlemsskap ska alltid vara gratis.

Sök medlemmar

Sök medlemmar

ANNONS:

Händer i världen just nu


Lägg till en händelse »

ANNONS:

Sök på sajten

ANNONS:

Sök jobb över hela världen

ANNONS: