Search
  • U.com Reporter

IPTV, kan det vara något att ha?


IPTV framtidens TV är här

IPTV växer - Fler och fler använder tjänsten – som kodar av tusentals kanaler utomlands.


IPTV beskrivs som framtidens sätt att titta på TV. Utan utrustning som antenn eller parabol. Det som krävs är en internetuppkoppling på minst 8 mbit/s och hos vissa leverantörer får användaren ta del av tusentals kanaler från olika länder. Det är lagligt att inneha pirat-TV så länge avkodningen av kanalerna inte sker hos slutanvändaren. Med IPTV sker avkodningen hos en så kallad hosting-leverantör som är belägen utanför EU, och därför är IPTV lagligt.


Det finns massor av leverantörer som erbjuder liknande tjänster, med liknande utbud för ungefär samma kostnad. Det som skiljer sig mest är hur dessa tjänster leverantörer behandlar sina kunder, hur snabbt man får hjälp, på vilka sätt man kan kontakta leverantören etc. De flesta har liknande live kanalutbud, men när man tittar på vilket VOD (Video On Demand) utbud dem har, dvs vilka filmer de erbjuder i sina bibliotek, så kan det skilja sig en del. Vissa har t ex fokus på den skandinaviska eller svenska marknaden och har således fler skandinaviska respektive svenska filmer att erbjuda.


För att sammanfatta det hela kan man säga att; - det är inte olagligt att titta på IPTV - det är relativt billigt att anlita IPTV, normalpris ca 1500 kr per år - man får ett helt paket med live kanaler från massor av olika länder - man får massor av filmer man kan titta på när man vill och nya tillkommer hela tiden - man ska kolla vilka leverantörer som ger bra service i första hand - man i de flesta fall redan innan beställning kan se vilka kanaler som igår - man ska välja en svensk leverantör om man vil kunna se många svenska filmer

Fråga gärna mer om IPTV i vår Facebook grupp, där finns det andra medlemmar som kan tipsa om bästa leverantörerna för oss utlandssvenskar. Gå till vår Facebook grupp.

Läs mer om vad IPTV är: http://www.vadäriptv.info

162 views1 comment