Search
  • U.com Reporter

Utlandssvenska pensionärer riskerar åka på en kraftig skattesmäll i corona krisens fotspår.De reserestriktioner som har införts kan få kännbara ekonomiska konsekvenser för utlandssvenskar som som rest hem till Sverige under coronakrisen.

Vissa personer, som så kallade "Portugalpensionärer", som flyttat utomlands och som åkt hem till Sverige under coronakrisen kan få en ekonomisk smäll om vistelsen här blir längre än reglerna medger. – De kan vara i en situation där de inte har möjlighet att åka tillbaka, eller valt att inte göra det för att de hellre vill vara här, säger Johan Schauman, expert på Skatteverket. – Lagstiftningen har ingen särskild paragraf eller bestämmelse som hanterar en sådan här extrem situation. De vanliga reglerna gäller fortfarande. Det krävs nya lagregler om det ska ges en öppning för att vara kvar här längre, säger Johan Schauman.


Källa Sveriges Radio.


Lyssna på hela reportaget: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7459984 Lyssna på Ekots pod om hur corona påverkar skatterna:

https://sverigesradio.se/avsnitt/1482669398 views0 comments